Folyosók

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Re: Folyosók

Témanyitás by Nomusa Adeyemi on Pént. Szept. 08, 2017 8:12 pm

A december közeledtével a tél is beköltözött a Roxfortba. A november még csak csontig hatolóan jéghideg szélviharokkal és szürke, borongós, esős napokkal jelentkezett, de a hónap végére már a tél első fuvallatai lengték be az ódon kastélyt. A diákok és a tanárok mindennapos viseletévé vált a kötött sapka, a kesztyű, a kabát, és megszokottá váltak a szavak nyomán a fogak közül előgomolygó pamacsos felhők. Odakinn egyre hűvösebb és hűvösebb lett, mígnem november végén leesett az első hó is, finom cukormázzal borítva be a roxforti tájat; a fehér kristályok aztán természetesen heves hócsatákat, lassan száradó talárokat, és a forró csokoládé egész kastélyt betöltő vidám illatát hozták magukkal. A karácsony közeledtével egy kifejezetten alacsony (talán törpe-felmenőkkel rendelkező) roxforti professzor már el is kezdte feldíszíteni a Nagytermet ünnepi díszekkel, a folyosókon kísértetek dúdoltak karácsonyi dallamokat, a különösen nagydarab (talán óriás-felmenőkkel rendelkező) vadőr pedig már nem kevesebb, mint tizenkét, plafonig érő fenyőfát állított az étkezőasztalok mellé. A karácsonyi és téli hangulat december első napjaira már teljessé vált. Ezekben a napokban a roxforti diákok a közeledő roxmortsi kirándulás és a Karácsonyi Bálra történő párválasztás lázában égtek, ám a bajnokoknak másról is szólt ez az időszak. A Bál keringőt jelentett, amelyet a kiválasztottaknak kellett megnyitni, és rohamosan közeledett a második próba is.
Az ezüstgömböt, amit a futóverseny végéig sikerült ép állapotban megőriznünk, Zairével és Jabari-val közösen nyitottuk ki a bagolyházban egy decemberi délután. Mindannyiunk egy kis versikét talált a saját tojásában, amelyet gyorsan átfutva először nem értettünk, ám amikor homlokráncolva egymásnak is felolvastuk a rövid költeményeket, egyszerre megvilágosodtunk. Zaire saját bevallása szerint azonnal tudta, ki lesz a párja, de nekünk nem árulta el, csak szitkozódva szinte azonnal kirohant a bagolyházból, a versikét összeszorított jobb markába gyűrve. Jabari költeményét kissé nehezebb volt megfejteni, de végül a segítségemmel hamar kitalálta, hogy a brazil lány, Liliana lesz az ő segítője a második próba során, én pedig pár pillanat alatt felismertem a vers sorai között Anthony-t.

Farkasok és fagyott hegyek
Szívét hamar nem leled meg.
Vállt vállnak vetve küzdjetek
Tűzt és vízt egyesítsetek!


Amikor a versek felolvasása és megfejtése után, sálját arca elé húzva Jabari is kibotorkált a bagolyházból, hogy megkeresse a párját, és megbeszéljék az esetleges teendőket, sóhajtva én is a zsebembe dugtam kesztyűbe bújtatott kezemet, és visszasiettem a kastélyba. Mivel a kőpadló már javában ontotta magából a tél maró hidegét, kénytelen voltam Zaire unszolására bakancsot húzni, hogy fel ne fázzak, de nagyon hiányzott az, hogy mezítláb közlekedhessek, és őszintén szólva vágytam a téli hidegben Afrika perzselő forrósága után. Zaire és Jabari nem mondták, de rajtuk is látszott, hogy megviseli őket ez a kontinentális tél.
A kastély folyosóin mindenfajta cél vagy eredmény nélkül bolyongva mély lélegzetet véve igyekeztem feltérképezni a kastély új illatait - a forró csokoládé puha és meleg könnyedsége, a fagyöngyök kacér nevetése és az izgatott várakozás visszafojtott remegése érződött a levegőben.
Amikor az illatgomolyaghoz hozzáadódott Anthony jellegzetes nyers, hegyi illata és elszakadt gitárhúrokhoz hasonlító keserűsége, lassan megálltam, és vártam, hogy a sarkon befordulva ő is megpillantson engem.
avatar
Nomusa Adeyemi
Trimágus Tusa Bajnok
Trimágus Tusa Bajnok

Hozzászólások száma : 91
Join date : 2017. Jun. 11.
Age : 17
Tartózkodási hely : Uagadou Varázslóiskola

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Folyosók

Témanyitás by Admin on Szomb. Jún. 10, 2017 10:05 pm

Itt bárkivel összefuthatsz szünetekben, hiszen itt közlekednek tanárok és diákok egyaránt.
avatar
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 34
Join date : 2017. Jun. 08.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ujtrimagustusa.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.