Tudnivalók a Mahoutokoro Varázslóiskoláról

Go down

Tudnivalók a Mahoutokoro Varázslóiskoláról

Témanyitás by Charlize Brown on Vas. Jún. 11, 2017 6:06 pm

Mahoutokoro Varázslóiskola


A tizenegy nagy varázslóiskola közül ennek az ősi japán iskolának van a legkevesebb tanulója, ám ők már hét éves koruktól itt tanulnak (tizenegy éves korukig azonban az intézmény még nem bentlakásos). Amíg a varázslócsemeték nappali tanításban részesülnek, hatalmas viharfecskék hátán utaznak nap mint nap reggel az iskolába, a tanítás végeztével pedig haza. A Mahoutokoro díszes és csodaszép kastélyát jádéból építették, és Minami Iwo Jima (a muglik tudomása szerint) "lakatlan" vulkanikus szigetének legmagasabb pontján áll.

A diákok érkezésük pillanatában egy elvarázsolt talárt kapnak, amely a tanulóval együtt nő és fokozatosan változtatja színét, ahogy viselőjének tudása egyre növekszik. A talár eredeti színe halványrózsaszín, és a tanulmányok végére (ha minden mágikus tantárgyból a lehető legmagasabb eredményeket éri el) arannyá válik. Ha a talár színe fehérré változik, az azt jelenti, hogy a tanuló áthágta a japán varázslótörvényeket, és illegális tevékenységet folytat (Európában ezt úgy mondjuk: Sötét Mágiát használ) vagy megszegte a Nemzetközi Varázstitok-védelmi Alaptörvényt. "Fehérré válni" hatalmas szégyen, ami az iskolából való azonnali eltanácsolást, valamint egy, a japán Mágiaügyi Minisztérium előtti bírósági tárgyalást von maga után.

A Mahoutokoro jó hírneve nem csak az elismerésre méltó akadémiai eredményeinek, hanem a kviddics területén nyújtott kiemelkedő teljesítményének és hírnevének is köszönhető. A legendák szerint a kviddicset pár évszázaddal ezelőtt hozta be Japánnba egy csapat meggondolatlan roxforti diák, akiket azon igyekezetük során, hogy teljesen alkalmatlan seprűkön körberepüljék a bolygót, a szél lefújt útjukról. A Mahoutokoro varázslói, akik éppen akkor figyelték a bolygók mozgását az égen, mentették meg őket, a roxforti diákok pedig elég ideig maradtak japán rokonaik vendégszeretetének örvendve az iskolában, hogy megtanítsák őket a kviddics alapjaira - amit aztán később keservesen megbántak. A japán Kviddics Válogatott minden tagja, illetve a jelenlegi Bajnokok Ligája győztesek (a Toyohashi Tengu) bátorságukat és eredményeiket annak a kimerítő edzésnek tulajdonítják, amit a Mahoutokoro-ban kaptak, ahol a néha háborgó tenger felett edzettek viharos körülmények között, ahol nem csak a gurkókra, de a közeli sziget muglik által irányított légi támaszpontjára is ügyelniük kellett.

A szöveg forrása: Pottermore
A kép forrása: Pinterest
avatar
Charlize Brown
Trimágus Tusa Bajnok

Hozzászólások száma : 268
Join date : 2017. Jun. 10.
Age : 18
Tartózkodási hely : Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.