Tudnivalók a Durmstrang Mágusképző Intézetről

Go down

Tudnivalók a Durmstrang Mágusképző Intézetről

Témanyitás by Charlize Brown on Hétf. Jún. 12, 2017 9:25 pm

Durmstrang Mágusképző Intézet


Valaha a tizenegy nagy varázslóiskola közül a Durmstrang-nak volt a legsötétebb híre, bár ők erre sosem szolgáltak rá. Igaz azonban, hogy a Durmstrang, ahonnan számos nagy boszorkány és varázsló került ki, történetének során már kétszer került kétes hűségű és aljas szándékú varázslók irányítása alá, valamint egy különösen hírhedt öregdiákkal is rendelkezik.

Harfang Munter volt az első ezek közül a hírhedt férfiak közül, aki Nerida Vulchanova (nagy bolgár boszorkány és egyben a Durmstrang alapítója) rejtélyes halálát követően vette át az uralmat az intézmény fölött. Munter az iskola hírnevét varázslópárbajokkal és harci mágia használatával szilárdította meg, ami máig kiteszi a tananyag nagy részét. A Durmstrang történetének második sötét korszakát Igor Karkarov ex-halálfaló igazgatósága idején élte, aki végül Lord Voldemort számkivetettségből való visszatérése után feladta posztját, félelmében a későbbi büntetéstől, megtorlástól. Karkarov erkölcstelen és egoista ember volt, aki a diákokat a félelem és a megfélemlítés eszközével kívánta irányítani, és ennek a légkörnek a fenntartását szorgalmazta a tanulók között is, így igazgatósága idején számos szülő kivette gyermekét a Durmstrang-ból.

Az öregdiák, aki mindenkinél jobban tönkretette a Durmstrang jó hírnevét Gellert Grindelwald volt, a huszadik század egyik legveszélyesebb varázslója. A Durmstrang azonban az utóbbi időben kisebb újjászületésen ment keresztül, és olyan nemzetközi csillagok kerültek ki falai közül, mint a nemzetközi szinten elismert kviddics-sztár, Viktor Krum.

A legtöbben úgy gondolják, az iskola Európa legészakabbra fekvő területein helyezkedik el, de hollétét illetően a Durmstrang mindig is az egyik legtitokzatosabb iskola volt, így senki sem lehet teljesen biztos pontos helyében. Látogatói, akiknek memóriatörlő átkokat kellett szórniuk magukra, hogy ne emlékezzenek rá, hogy jutottak el az iskolába, tágas, burjánzó területekről, és lenyűgöző kilátásról számolnak be, nem is beszélve a hatalmas, sötét, kísérteties hajóról, ami az iskola mögött hullámzó hegyi tavon horgonyoz, és ahonnan a diákok gyakran csobbannak a vízbe a forró nyári napokon.

A szöveg forrása: Pottermore
A kép forrása: Pinterest
avatar
Charlize Brown
Trimágus Tusa Bajnok

Hozzászólások száma : 268
Join date : 2017. Jun. 10.
Age : 18
Tartózkodási hely : Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.