Tudnivalók a Castelobruxo Varázslóiskoláról

Go down

Tudnivalók a Castelobruxo Varázslóiskoláról

Témanyitás by Charlize Brown on Hétf. Jún. 12, 2017 9:38 pm

Castelobruxo Varázslóiskola


A brazil varázslóiskola, mely Dél-Amerika egész területéről fogad diákokat, nagy valószínűséggel egy esőerdő mélyén bújik meg. A mesés kastély mugli szemek számára csak romoknak tűnik (a Roxforttal közös trükk; a vélemények megoszlanak arról, hogy ki vette a másiktól az ötletet). A Castelobruxo egy impozáns, arany kövekből épített négyzet alakú építmény, amelyet gyakran hasonlítanak templomhoz. Mind az épületet, mind magát az iskola területét Caiporák védik. A Caiporák kicsi, bolyhos szellemek, akik kivételesen csintalanok és trükkösek, és akik az éjszaka leple alatt bújnak elő az erdőből, hogy éberen őrködjenek a tanulók felett, és figyeljék az erdőben élő teremtményeket. A Castelobruxo egyik régi igazgatónőjét, Benedita Dourado-t egyszer teljes szívéből hallották kacagni egy, a Roxfortba tett csereutazáson, amikor Armando Dippet, a Roxfort igazgatója Hóborcra, a kopogószellemre panaszkodott. Az igazgatónő abbéli felajánlása, hogy hoz pár Caiporát a Tiltott Rengetegbe, hogy megmutassa a Roxfort igazgatójának, milyenek is a valódi bajkeverők, nem talált szívélyes fogadtatásra.

A Castelobruxo tanulói világoszöld talárt viselnek, és különösen mély tudással rendelkeznek mind a Gyógynövénytan, mind a Magizoológia területén; az iskola ezenkívül még egy igen kedvelt cserediák-programmal is rendelkezik Európában tanuló varázslócsemeték számára, akik szívesen ismerkednének meg Dél-Amerika varázslatos növény- és állatvilágával. Bill Weasley szülei egy ilyen utazást nem tudtak megengedni maguknak, ami azzal az eredménnyel járt, hogy a fiú castelobruxoi levelezőpartnere valami nagyon csúnyát küldött neki levelében.

A Castelobruxo falai közül rengeteg híres varázsló és boszorkány került már ki, többek között a világ egyik leghíresebb bájitalkeverője, Libatius Borage (több más könyv mellett a Bájitaltan haladóknak, az Ázsiai Ellenmérgek és a Fiesztázz egy Palackban! szerzője), valamint João Coelho, a Tarapoto Tree-Skimmers világhírű kviddicscsapatának kapitánya.

A szöveg forrása: Pottermore
A kép forrása: Pinterest
avatar
Charlize Brown
Trimágus Tusa Bajnok

Hozzászólások száma : 268
Join date : 2017. Jun. 10.
Age : 18
Tartózkodási hely : Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.