A Fejlesztők tábora

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

A Fejlesztők tábora

Témanyitás by Alex Chekov on Kedd Jún. 20, 2017 8:41 pm

A Nap épp lebukott a már feketén sötétlő, fenyőerdővel borított hegyhát mögött, mikor Pavel csípőre tett kézzel sétált ki a faházunk ajtaján, és gyanúsan csöndben megállt és gyanúsan vékonyra préselte össze az ajkait, ahogy rámnézett. Én kényelmesen elhelyezkedtem a bejárat előtti, zsebkendőnyi méretű teraszon, egy széken és lábaimat a korlátnak támasztottam. Oroszországban a kellemes őszi idő a nulla fok körül van, így már magamra terítettem egy szőrmetakarót és élvezettel dédelgettem egy nagy bögre forró kakaót.
-Parancsolsz...? -néztem rá kissé kitekert nyakkal, mivel nekem oldalt állt meg.  Ártatlan vigyort villantottam rá és rámeresztettem a még ártatlanabb nagy kisfiúszemeimet.
-Ugye tisztában vagy azzal, hogy a házunkban felejtettünk egy teljes bájitaltan-utazókészletet tavalyról, ami gyanús színű és szagú füstöt áraszt? És azzal is, hogy ennek súlyos következményei lesznek, hacsak nem ássuk el az egészet pár méter mélyre az erdőben, például a Megőrzők táborának szélén? -vázolta fel az egyetlen lehetséges megoldást, miközben villámokat szórt a szeme.  Abban igaza volt, hogy legközelebb a Megőrzőknél süllyeszthetnénk el, mert ott a Bájitaltanhoz köze sincs senkinek, és amúgy is a tábor van tőlünk a lehető legmesszebb.
-Szerintem… -meredtem a távolba, csak hogy húzzam az időt -…várjuk meg Antont ezzel a kérdéssel.
Anton is a szobatársunk, és nagy mestere a bájitaloknak, így abban reménykedem, hogy ő majd kiagyal valami szert, amivel hatástalaníthatjuk a készlet anyagainak jelenleg is zajló reakcióit. Én egyrészt most túl lusta voltam mind a gondolkodáshoz, mind ahhoz, hogy elmozduljak kényelmes kis fészkemből.
-Nem, nem várjuk meg, mivel szerintem megint Vaszilijoviccsal tartanak valami meghitt hangulatú kétszemélyes kémiaszakkört valamelyik teremben egészen estig. Úgyhogy felemeled a csontos segged és SEGÍTESZ ELÁSNI!! -robbant, szokása szerint.
Vaszilijovics a Bájitaltan tanárunk, és be kell hogy valljam, mind a hárman (mázli, hogy csak hárman vagyunk egy négyes házban!) már-már veszélyesen nagy koponyák vagyunk ebben a tudományágban. Persze, mint Fejlesztők, mindenkinek nyomatják nagy óraszámban, de belőlünk lettek a legnagyobb kockák, akiket el lehet képzelni.
Mivel én voltam a főkolompos az alapanyag-készlet megszerzésében anno, ezért az igazságérzetem nem hagyott nyugodni, így gyorsan lehúztam a kakaómat, és felálltam.
-Oké -ásÍtottam egyet -menjünk keressünk egy alkalmas helyet. Meg egy ásót.
-Nem ám mugli módszerekhez folyamodsz! -förmedt rám, majd előrántotta a pálcáját. -Invito ásó! -bökött a levegőbe, mire pár másodperc múlva, a kért szerszám a levegőt hasítva készségesen beröpült a lépcső elé. Nem volt nehéz dolga, hiszen a mi házunktól alig egy köpésre állt a szerszámoskamra, ami az almáskertben végzendő munkák eszközeit tartalmazta.
-Ha már itt tartunk, megbeszélnéd a kedves feleségeddel, hogy hol tudna egy romantikus, félreeső területet ajánlani, ahol békében eltemethetjük ezt a kisebbfajta atombombát?
-A… a kimet? Állj, már megint előveszed a tavalyi agyszüleményeidet? -vágtam rá, kicsit hevesebben az indokoltnál.
-Igen, Borját, biztosan köpi-vágja a meghitt helyeket az erdő mélyén! -gúnyolódott tovább.
Legszívesebben a torkának ugrottam volna, de inkább nem fecséreltem az energiáimat.
-Jó, akkor nyolcmillió-kilencszáznyolcvanötezer-kétszázhatvanharmadszorra is elmondom, hogy tévedésben vagy, jól figyelj. Nem, NEM tetszik Borja, és sosem tetszett.
-Jó, de azért megkérdezed tőle, hogy hova áshatnánk el diszkréten valamit? -kérdezte Pável, miközben a nem létező szakállát csavargató mozdulatot tett, hozzá nagyon diplomatikusan nézve.
Még mielőtt rávágtam volna, hogy NEM!, gyorsan végiggondoltam a következményeket. Akkor biztosan tovább folytatná az idegeim húzását.
-Igen, és gyere Te is, hogy megláthasd, hogy ugyanúgy viselkedem vele, mint bárki mással az egész suliban. -feleltem kimért nyugalommal. Bementem, hogy megtekintsem az elfelejtett készletet, és kerestem egy nagy pokrócot, amibe bebugyolálva kevésbé feltűnően el tudjuk csempészni a házsorok mögött.
/folytatódik a Megőrzők táborában/
avatar
Alex Chekov
Trimágus Tusa Bajnok
Trimágus Tusa Bajnok

Hozzászólások száma : 31
Join date : 2017. Jun. 10.
Age : 17

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.