Jégpálya

Go down

Jégpálya

Témanyitás by Alex Chekov on Csüt. Május 17, 2018 7:09 pm

/elkezdődött a Hollóhát klubban/

-Egy kis figyelmet kérnék! -zengett végig a roxforti igazgatónő hangja a jégen. Ha már úgy döntöttek, hogy a haladók jégkorcsolya óráján kívánnak részt venni, tiszteljék meg Miss Staffordot, aki mint egykori roxforti diákunk, hajlandó volt visszatérni a tanév végéig, hogy az önök kívánságára kivitelezett pályán minőségi korcsolya-oktatás is folyjon.
-A professzorasszony elhagyta a terepet, így már minden szem a pálya közepére sikló nőre tapadt. Szerencsére nem gyűltünk össze túl sokan, bajnokokat nem is igazán véltem felfedezni. A kezdő edzés viszont nagy sikert arathatott, ugyanis maximálisan megtelt a pálya az elmúlt órában, már amennyire engedte az oktató.
-Sziasztok, ha kérhetem tegeződjünk, és szólítsatok csak Alice-nek. Én már hat éve, hogy végeztem itt, és mostanáig is a műkorcsolyának szentelve az életemet, arany fokozatú válogatott sportolója vagyok Angliának. Az eddigi eredményeimmel nem untatnálak titeket, inkább kezdjünk is neki! Örömmel látom, hogy főleg a felsőbbb osztályokból jöttetem, és feltételezem, hogy mindannyian biztosan tudtok haladni a jégen. -miközben beszélt, szinte automatikusan nekiállt hol előre, hol hátrafelé, lágy ívekben körözni az általunk kialakított tág gyűrűben. A húszas évei közepén járó nőt valahogy nem tudtam szépnek nevezni, az arca inkább érdekes volt, haját szoros kontyba kényszerítette, de testén egyértelműen látszott, hogy komoly munka áll a profisága mögött. Kinézetére nem sokat adott, ahogy mi sem igazán, bár ő lényegesen kevesebb rétegnyi ruhában érkezett mint mi: mindössze egy vékony, szűk futónadrág és egy melegítőfelső volt rajta, míg közülünk páran még szőrmés télikabátban is reszkettek.
Úgy tűnt, hogy a korcsolyaoktatás sem áll távol tőle, ugyanis remek érzékkel állította össze az órát: egy könnyed bemelegítés után megmutatott pár nyaktörőnek tűnő igazi koris bemelegítési gyakorlatot, amiknek a kipróbálása meghozta az egyébként ügyes, csak éppen bátortalankodó társaink kedvét is.
Ezután Borjával bemutattuk a koszorúzást, azaz a hátrafelé siklást, és azt gyakoroltuk egészen fél nyolcig.
Régen éreztem magam olyan felszabadultnak, mint ebben az egy órában. Borjával semmi okunk nem volt aggódásra, hamar visszarázódtunk a dologba, hiszen azért magunk mögött tudhatunk jópár órányi közös korizást. Gyakorlottabbak lévén, nem is öltöztünk nagyon túl, így tényleg semmi sem akadályozhatott minket, hogy nagy biztonsággal utánozzuk az edző merészebb figuráit is.
Az óra végén odasiklott hozzánk Alice.
-Hé, ne haragudjatok, de hogy is hívnak titeket?
Bemutatkoztunk.
-Figyeltelek titeket az edzés alatt és… le a kalappal előttetek! Nagyon gyakorlottnak tűntök! Van már valami koris múltatok?
-Hát… -bizonytalanul néztünk össze. -Végül is nevezhető annak, de nem egy irányított valami volt. Az árvaházban, ahol mindketten laktunk, gyakran elvittek minket jégpályára, asszem hetente kétszer is. És mi éltünk a lehetőséggel, sok mindent megtanulgattunk. Ez már jópár éve, de a Szent Katrinos éveink alatt is, ha csak az időjárás engedte, koriztunk valami szabad jégfelületen. -magyaráztam kissé zavartan. Nem számítottam rá, hogy  külön megszólít minket. Észrevettem, hogy az árvaházra még döbbentebben megrebben a szeme, de igyekezett nem kimutatni.
-Akkor jobban teszitek, ha minden edzésen itt lesztek mostantól, mert értetek aztán megéri! Nagy lehetőséget látok mindkettőtökben.
-Ez nagyon kedves tőled, de nem gondolod, hogy már kinőttünk abból a korból, hogy tényleg valami komolyabb iránybe eljussunk? -kérdezte félénken Borja.
-Tizennyolcak vagytok ugye? Hát, máskor én is ezt mondanám, de ti egészen más eset vagytok. Van tehetségetek, és nem kevés rutinotok, amiknek itt néhány embernél még a csíráját sem látom, hiába tudnak gyorsan és biztosan közlekedni jégen. Tudjátok, ez egy olyan valami, amit nem könnyű meglátni, de bennetek most abszolút észrevettem. Úgyhogy hajrá! Holnap találkozunk.
Eufórikus hangulatban hagytuk el a pályát Borjával. Egyszerűen nem bírtuk elhinni, amiket Alice tényként közölt velünk.
avatar
Alex Chekov
Trimágus Tusa Bajnok
Trimágus Tusa Bajnok

Hozzászólások száma : 70
Join date : 2017. Jun. 10.
Age : 18

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.