Jégpálya

Go down

Re: Jégpálya

Témanyitás by Alex Chekov on Kedd Jún. 26, 2018 11:44 am

Ahogy teltek az edzések, fokozatosan változott minden. Sokan a tanulásra hivatkozva, míg mások egy bizonyos szinten megrekedve, és azt állítva, hogy ők ennél többre nem képesek, kiléptek a haladó csoportból. Voltak, akik a kezdők közül értek fel hozzánk, de még így sem voltunk soha nyolc-tíznél többen. Alice nagyszerű edzőnek bizonyult, és rendületlenül tanította az újabb és újabb ugrásokat, összekötő elemeket, és egyre gyorsabb siklást várt el tőlünk. Ritkán dicsért, de valami inspiráló volt az egész kisugárzásában, így nem volt nehéz fenntartani a saját lelkesedésünket. Hozzám és Borjához mindig volt pár elismerő szava.
*
-Három… kettő… egy… Most! -rikkantotta Alice. Nagy levegőt vettem, és a már a megszokott pózban elém siklott Borja, akit határozottan megfogtam a derekánál és azzal a lendülettel a magasba emeltem. Számomra hihetetlen, hogy hogy van neki annyi lélekjelenléte, hogy abban a röpke pár másodpercben, amíg a levegőben tartom, nem elég, hogy nem kap szívrohamot, de még valami szalonképes testhelyzetet is fel tud venni.
-Le! -adta az utasítást egy kisebb örökkévalóság után az edző. -Hibátlan. Most akkor Borja, kérlek, próbáld meg a bal lábaddal az ablakot csinálni, amíg Alex tart.
-Hűha… oké. -koristársam, hogy szerezzen egy kis bátorságot, tett pár kört és menet közben próbálgatta el a kért figurát- azaz karjaival hátranyúlt és a levegőbe hátraemelt bal lábát megfogva a lehető legmagasabbra húzta, így begyakorolva a kért figurát.
-Borja, jobb lenne, ha lesz egy kis szabadidőd, hogyha visszatérsz a baletthoz. Ha segítség kell, fordulhatsz hozzám is, az alapok felfrissítéséhez még talán értek. Csak bele kell rázódnod, visszaáll az akkori hajlékonyságod, mikor rendszeresen táncoltál, és könnyedebben fog menni. -állapította meg a lány mozdulatait figyelve. -Alex, te pedig csinálod az erősítő edzéseket? Nem azért mondom, mert nem lenne elég a jelenlegi teherbírásod, csak kíváncsiságból kérdezem.
-Igen, heti kétszer, ha találok egy magányos helyet és fél óra szabadidőt, rögtön csinálom a megadott edzéstervet. -biztosítottam, miközben a vállaim kilazításával foglalatoskodtam.
-Egyébként abszolút látni a fejlődésedet. -biztosított egy nyugodt mosollyal. -Na akkor… három, kettő, egy, most!
-ÁÁÁÁHH! -szakadt ki belőlem egy artikulálatlan üvöltés, és kis híján a földre dobtam Borját, de hála az épp egy embert tartok, nem kéne ledobni -reflexemnek, még az utolsó cseppnyi lélekjelenlétemmel letettem, és nem ejtettem a jégre. Szisszenve kaptam a karomhoz, amiből konkrétan, nos… spriccelt a vér. Minden rendesen ment, jó fogást találtam rajta, és segített a saját lendületével, amennyire csak tudott, felvette a pózt, de közben a korcsolyaéle kíméletlenül végigszántott a könyökhajlatomban, ami egy karcolásnál többet jelentett ezúttal. Hullafehérre sápadtan görnyedtem össze, kétségeesetten markolva a pokolian égő és fájó területet, de a közben körülöttem összegyűlt vértócsában elvesztettem az egyensúlyomat, és nem túl szerencsétlenül ugyan, de elestem.
-Ez artériás vérzés lesz. -Alice villámgyorsan siklott hozzám, közben letépve magáról a melegítőfelsőjét, hogy nekem nyújtsa. -Ezt szorítsd oda jó erősen, ne engedd hogy több folyjon!
A fájdalomtól könnyes szemmel szorongattam az erőtlenebb jobb kezemmel a ruhadarabot, amíg egy Invitoval egy elsősegélyládát röptetett ide az edző, majd elrángatva a szükséges dolgokat, néhány bűbájt alkalmazva, kapkodva összehozott egy nyomókötést.
-Azonnal értesítsd Madam Pomfreyt! -kiáltotta oda Borjának, aki legalább olyan sápadtan, mint én, véres korival botladozott ki a pályáról és egész testében remegve rúgta le magáról azokat, és futásnak eredt. Nem telt belé két perc, mire a javasasszony megjelent, a pálcája segítségével azonnal hordágyra rakott, de a többire már nem emlékszem, mert elsötétült minden.
/folytatódik a Gyengélkedőben/
avatar
Alex Chekov
Trimágus Tusa Bajnok

Hozzászólások száma : 78
Join date : 2017. Jun. 10.
Age : 19

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Jégpálya

Témanyitás by Alex Chekov on Csüt. Május 17, 2018 7:09 pm

/elkezdődött a Hollóhát klubban/

-Egy kis figyelmet kérnék! -zengett végig a roxforti igazgatónő hangja a jégen. Ha már úgy döntöttek, hogy a haladók jégkorcsolya óráján kívánnak részt venni, tiszteljék meg Miss Staffordot, aki mint egykori roxforti diákunk, hajlandó volt visszatérni a tanév végéig, hogy az önök kívánságára kivitelezett pályán minőségi korcsolya-oktatás is folyjon.
-A professzorasszony elhagyta a terepet, így már minden szem a pálya közepére sikló nőre tapadt. Szerencsére nem gyűltünk össze túl sokan, bajnokokat nem is igazán véltem felfedezni. A kezdő edzés viszont nagy sikert arathatott, ugyanis maximálisan megtelt a pálya az elmúlt órában, már amennyire engedte az oktató.
-Sziasztok, ha kérhetem tegeződjünk, és szólítsatok csak Alice-nek. Én már hat éve, hogy végeztem itt, és mostanáig is a műkorcsolyának szentelve az életemet, arany fokozatú válogatott sportolója vagyok Angliának. Az eddigi eredményeimmel nem untatnálak titeket, inkább kezdjünk is neki! Örömmel látom, hogy főleg a felsőbbb osztályokból jöttetem, és feltételezem, hogy mindannyian biztosan tudtok haladni a jégen. -miközben beszélt, szinte automatikusan nekiállt hol előre, hol hátrafelé, lágy ívekben körözni az általunk kialakított tág gyűrűben. A húszas évei közepén járó nőt valahogy nem tudtam szépnek nevezni, az arca inkább érdekes volt, haját szoros kontyba kényszerítette, de testén egyértelműen látszott, hogy komoly munka áll a profisága mögött. Kinézetére nem sokat adott, ahogy mi sem igazán, bár ő lényegesen kevesebb rétegnyi ruhában érkezett mint mi: mindössze egy vékony, szűk futónadrág és egy melegítőfelső volt rajta, míg közülünk páran még szőrmés télikabátban is reszkettek.
Úgy tűnt, hogy a korcsolyaoktatás sem áll távol tőle, ugyanis remek érzékkel állította össze az órát: egy könnyed bemelegítés után megmutatott pár nyaktörőnek tűnő igazi koris bemelegítési gyakorlatot, amiknek a kipróbálása meghozta az egyébként ügyes, csak éppen bátortalankodó társaink kedvét is.
Ezután Borjával bemutattuk a koszorúzást, azaz a hátrafelé siklást, és azt gyakoroltuk egészen fél nyolcig.
Régen éreztem magam olyan felszabadultnak, mint ebben az egy órában. Borjával semmi okunk nem volt aggódásra, hamar visszarázódtunk a dologba, hiszen azért magunk mögött tudhatunk jópár órányi közös korizást. Gyakorlottabbak lévén, nem is öltöztünk nagyon túl, így tényleg semmi sem akadályozhatott minket, hogy nagy biztonsággal utánozzuk az edző merészebb figuráit is.
Az óra végén odasiklott hozzánk Alice.
-Hé, ne haragudjatok, de hogy is hívnak titeket?
Bemutatkoztunk.
-Figyeltelek titeket az edzés alatt és… le a kalappal előttetek! Nagyon gyakorlottnak tűntök! Van már valami koris múltatok?
-Hát… -bizonytalanul néztünk össze. -Végül is nevezhető annak, de nem egy irányított valami volt. Az árvaházban, ahol mindketten laktunk, gyakran elvittek minket jégpályára, asszem hetente kétszer is. És mi éltünk a lehetőséggel, sok mindent megtanulgattunk. Ez már jópár éve, de a Szent Katrinos éveink alatt is, ha csak az időjárás engedte, koriztunk valami szabad jégfelületen. -magyaráztam kissé zavartan. Nem számítottam rá, hogy  külön megszólít minket. Észrevettem, hogy az árvaházra még döbbentebben megrebben a szeme, de igyekezett nem kimutatni.
-Akkor jobban teszitek, ha minden edzésen itt lesztek mostantól, mert értetek aztán megéri! Nagy lehetőséget látok mindkettőtökben.
-Ez nagyon kedves tőled, de nem gondolod, hogy már kinőttünk abból a korból, hogy tényleg valami komolyabb iránybe eljussunk? -kérdezte félénken Borja.
-Tizennyolcak vagytok ugye? Hát, máskor én is ezt mondanám, de ti egészen más eset vagytok. Van tehetségetek, és nem kevés rutinotok, amiknek itt néhány embernél még a csíráját sem látom, hiába tudnak gyorsan és biztosan közlekedni jégen. Tudjátok, ez egy olyan valami, amit nem könnyű meglátni, de bennetek most abszolút észrevettem. Úgyhogy hajrá! Holnap találkozunk.
Eufórikus hangulatban hagytuk el a pályát Borjával. Egyszerűen nem bírtuk elhinni, amiket Alice tényként közölt velünk.
avatar
Alex Chekov
Trimágus Tusa Bajnok

Hozzászólások száma : 78
Join date : 2017. Jun. 10.
Age : 19

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.