Tudnivalók az Uagadou Varázslóiskoláról

Go down

Tudnivalók az Uagadou Varázslóiskoláról

Témanyitás by Charlize Brown on Hétf. Jún. 12, 2017 9:32 pm

Uagadou Varázslóiskola


Annak ellenére, hogy Afrikában rengeteg kisebb varázslóképző iskola van, csak egy volt képes kiállni az idő próbáját (legalább ezer éven keresztül), és irigylésre méltó nemzetközi hírnevet szerezni: az Uagadou. A legnagyobb varázslóiskolaként a hatalmas kontinens összes szegletéből várja a tanulókat. Elhelyezkedését illetően csak egy megnevezést ismer a világ: a Hold Hegyei; látogatói egy lenyűgöző, hegyoldalból kifaragott és kivágott építményről mesélnek, amely ködbe burkolózva néha úgy tűnik, mintha lebegne. A mágia nagy része (néhányak szerint az összes mágia) Afrikából származik, és az Uagadou végzősei különösen képzettek az Asztronómia, az Alkímia és saját maguk Átváltoztatástanának tudományterületén.

A pálca európai találmány, és annak ellenére, hogy az előző évszázad folyamán afrikai varázslók és boszorkányok is elfogadták hasznos eszközként, még mindig számos varázsigét egyszerűen mutogatással vagy kézmozdulatokkal szórnak ki. Ez a tény azonban szilárd védelemként szolgál számukra, amikor a nemzetközi Varázstitok-védelmi Alaptörvény megszegésével vádolják őket („Csak intettem egyet, nem akartam, hogy leessen az álla!”). Egy nemrégiben lezajlott nemzetközi Animágus Szimpóziumon, az Uagadou iskolai csapata nagy visszhangot vert a sajtóban, amikor szinkronizált átváltozásuk bemutatója csaknem zendülést okozott. Számos náluk jóval idősebb és gyakorlottabb boszorkány és varázsló fenyegetve érezte magát tizennégy éves diákoktól, akik elefántokká és gepárdokká tudtak változni saját akaratukból, valamint hivatalos panaszlevél is érkezett a Varázslók Nemzetközi Szövetségéhez Adrian Tutley-tól (animágusi alakja: futóegér). Az Uagadou híres és elismert öregdiákjainak hosszú sorában fellelhetjük Babajide Akingbade nevét is, aki a Varázslók Nemzetközi Szövetségének elnökhelyettesi címét is elnyerte Albus Dumbledore ellenében.

A tanulók Álom Üzenet útján tudják meg, hogy felvételt nyertek az Uagadou-ba, amelyet a mindenkori igazgató vagy igazgatónő küld számukra. Az Álom Üzenet akkor jelenik meg a gyerekeknek, amikor alszanak, és egy jelképet is hagynak számukra, legtöbbször egy vésett követ, amelyet a gyermek ébredése pillanatában talál meg tenyerében pihenve. Nincs még egy olyan iskola, amely ilyen módon választaná ki jövendőbeli diákjait.

A szöveg forrása: Pottermore
A kép forrása: Pinterest
avatar
Charlize Brown
Trimágus Tusa Bajnok

Hozzászólások száma : 268
Join date : 2017. Jun. 10.
Age : 18
Tartózkodási hely : Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.